CLOSE ENCOUNTERS
Dansehallerne byder i samarbejde med Den Frie Udstillingsbygning på 5 intense dage med nærværende værker af nyskabende kunstnere fra 7 lande.

1000 meter reb i bevægelse der forbinder og adskiller kroppe, forestillinger for hunde og katte, horisontal lydrejse, kæmpe kriblende, krablende, klukkende græsstrå, begrænsende kys, koreograferet måltid og meget mere.

Publikum inviteres indenfor til et bemærkelsesværdigt program med nære møder. Over 5 dage kan man komme helt tæt på koreografiske installationer, opleve forestillinger, dansefilm, kunstnerpræsentationer og -samtaler. Der er noget for alle – de helt små (0-5 år), for folk der vil give deres husdyr, hunden eller katten, en oplevelse ud over det sædvanlige, for de der har brug for en vandret stund på lydrejse – og alle andre nysgerrige sjæle.

Dansehallerne sparker en begivenhedsrig forårssæson i gang med at præsentere markante kunstnere i CLOSE ENCOUNTERS. Oplev ny koreografisk scenekunst i alternative rum og formater.

1000 meter levende reb

Den brasilianske/svenske duo QUARTO har turneret i hele verden med deres reb-serie, en håndfuld værker der har et kilometerlangt reb som udgangspunkt. Under CLOSE ENCOUNTERS viser QUARTO to af disse værker. THISENTANGLEMENT, den nyeste knude på rebet fra september 2017, får danmarkspremiere her 18. februar. Her transformeres en massiv sort tråd igen og igen fra en stor bunke til en lasso til en pisk til en labyrint… rebet forbinder og adskiller de nøgne kroppe. QUARTO præsenterer også DURATIONAL ROPE 17. februar, hvor kunstnerduoen udfordrer tanken om, hvad en krop er i stand til. Begge reb-værker er performative installationer, der forløber over et par timer, hvor publikum kan bevæge sig rundt om og til og fra værkerne.

Frygtløs sampler inviterer til horisontal lydrejse

DJ, aktivist, forsker og multikunstner Daniela Bershan (DE/IT) tager publikum med på en lydrejse, CAVEMUSIC, hvor man liggende på en madras kan opleve sig selv som del af en kollektiv krop i et eksperimentelt ritual. Værket opføres 15. og 16. februar i en halvanden times version, og den 17. februar i en udgave, det varer hele natten og afsluttes med morgenmad, når dagen gryr.

Forestillinger eksklusivt til kæledyr

Duoen Krõõt Juurak (EE) og Alex Bailey (UK) har udviklet noget så unikt som forestillinger for katte og hunde. Har du et kæledyr, som du gerne vil give en helt særlig oplevelse, så er det en enestående chance med PERFORMANCES FOR PETS. Kæledyrene får her rollen som publikum, når kunstnerduoen møder det enkelte dyr og dets ejer(e) i en forestilling tilpasset til det individuelle dyr. PERFORMANCES FOR PETS opleves som en hybrid mellem dans, teater og performancekunst, men for kæledyrene er forskellen mellem dans, teater og kunst ikke lige så relevant! Hvis man ikke er en af de heldige katte- eller hundeejere, der får billet til en eksklusiv forestilling for kæledyret, kan man også se PERFORMANCES FOR PETS på en skærminstallation under CLOSE ENCOUNTERS.

Hverdagens små kriblende klukkende mirakler

For de helt små (0-5 år) inviteres der indenfor i et forstørret klukkende og kriblende landskab af græsstrå. En danser og musiker tager med GRÆSGRØN børnene og deres voksne med på en opdagelsesrejse. Blandt insekters svirren og vindens hvisken i et sanseligt univers af bevægelse og lys hyldes hverdagens små mirakler. Denne nye forestilling af Gazart ved Tali Razga (DK), opføres 14.-18. februar.

Begrænsende kys, stoflig bevægelse og ord på spil

Den prisvindende koreograf Fabio Liberti (IL/DK) vil under CLOSE ENCOUNTERS 15.-18. februar opføre to mindre pop-up værker; SOLO FOR REAL, der følger en sindslidende mands ensomhed og indre kamp for at finde ro – og DON`T, KISS der udfordrer kysset romantiske associationer, når et kys bliver til en fysisk begrænsning, der skal overvindes.
Den konsekvente og innovative svenske koreograf Cristina Caprioli bag ccap er med den koreografiske installation CLOTH fortaler for koreografi som dækning snarere end afsløring af form og betydning. Et enormt sort stofligt materiale bliver levende, omslutter dansernes silhuet og skaber ny tekstur og overflade. Publikum kan bevæge sig rundt om, til og fra installationen 15.-17. februar.

17.-18. februar har den anmelderroste koreograf Mette Edvardsen (NO) danmarkspremiere på forestillingen OSLO. Sproget og det at skrive er en del af Mette Edvardsens kunstneriske arbejde. Med OSLO fortsætter hun skriveprocessen og tilstræber en anden måde at generere nærvær og fantasi på, hvor ikke kun kunstnerne på scenen er centralt for det, der foregår.

Rødder mødes i koreograferet måltid

Den 15. februar er den officielle åbningsevent for CLOSE ENCOUNTERS kl. 19. Publikum mødes her af ROOT ENCOUNTERS en madkoreografi af kunstneren Marcus Doverud (SE), hvor publikum får en koreograferet oplevelse af et måltid, hvor performerne er knoldselleri, havsalt, kartofler, gulerødder, honning, humle m.fl. Til åbningen viser Fabio Liberti (IT/DK) også et mindre værk, og der vil være små overraskelser.

CLOSE ENCOUNTERS

Når appetitten er vakt byder dagene med CLOSE ENCOUNTERS udover forestillinger og installationer også på kunstnerpræsentationer, et dansefilmprogram, mulighed for at danse i mørke under Switch Off and Dance og MEET EAT & TALK, uformelle møder, hvor man over en bid mad får en snak med de medvirkende kunstnere i programmet.

CLOSE ENCOUNTERS finder sted i den smukke ramme, Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, København Ø – hvor de koreografiske installationer og forestillinger vil bebo og levendegøre udstillingslokalerne. Caféen Polykrom i bygningen vil have ekstraordinært åbent under CLOSE ENCOUNTERS, så publikum har mulighed for at stille sult og tørst mellem værker og events.

SE HER: Oplevelses gaver

Fakta om CLOSE ENCOUNTERS

HVOR: Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, København Ø

HVORNÅR: 14.-18. februar 2018

Billetter til CLOSE ENCOUNTERS
Forestillingsbilletter købes særskilt til GRÆSGRØN af Gazart, OSLO af Mette Edvardsen, CAVEMUSIC af Daniela Bershan og PERFORMANCES FOR PETS af duoen Krõõt og Alex – der er begrænset antal billetter. Med billet til en af disse forestillinger har man på den pågældende spilledag adgang til de øvrige performative installationer, dansefilm, talks m.m.
Dagsbilletter giver adgang til den enkelte dags installationer, talks, dansefilm, Switch Off and Dance – hele dagsprogrammet på nær forestillingerne GRÆSGRØN, OSLO, CAVEMUSIC, PERFORMANCES FOR PETS.

Om Den Frie Udstillingsbygning

Dansehallerne samarbejder med Den Frie Udstillingsbygning i sæson 2017/18. Den Frie Udstillingsbygning præsenterer det sidst nye inden for samtidskunsten. Huset er en platform for den levende kunst og ny kunstproduktion med deltagelse af mange kunstnere og tæt dialog kunsten, kunstneren og publikum imellem.
Denfrie.dk

Om Dansehallerne

Dansehallerne er en national platform og en ledende institution for ny koreografisk scenekunst, et kreativt og inkluderende forum, der stiller skarpt på møder med publikum, interaktive skabende aktiviteter og international udveksling. I sæson 2017/18 præsenteres Dansehallernes program i tæt samarbejde med en lang række partnere og markante kunstinstitutioner i hele landet.
dansehallerne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.